Sla links over
Hoofdinhoud

Informatie

De locatie van de kiosk is bijzonder: sinds 1996 staat de kiosk naast het Concertgebouw en heeft in de directe omgeving drukbezochte musea. Er komen dus veel toeristen langs, in de buurt zijn veel hotels. Vaak komen mensen binnen om de weg te vragen; een prachtige gelegenheid om hen van dienst te zijn en hen ook de Weg te wijzen.

De kiosk is 6 dagen in de week open en wordt bemand door vrijwilligers afkomstig uit verschillende kerken. De samenwerking is fijn en hartelijk. Bezoekers komen binnen om Bijbels te kopen, maar velen komen ook gewoon voor een (pastoraal) gesprek. Anderen komen binnen om te vragen wat dit voor gebouwtje is en krijgen uitleg over de visie achter het Bijbelkiosk-werk en wat voor de medewerker het persoonlijke verlangen is: mensen bekend maken met het Evangelie van Jezus Christus.

In de kiosk is een ruime keuze van Bijbels in vele talen en uitvoeringen. Ook zijn er boeken voor geloofsopbouw en –verdieping en een mooie selectie wenskaarten.

De kiosk in Amsterdam heeft oude wortels. De kiosk is er al sinds 1931 en is voortgekomen uit het evangelisatiewerk in de hoofdstad. Hij heeft op diverse plaatsen in de stad gestaan, maar het langst aan het Museumplein. Enkele jaren geleden is de kiosk opgeknapt en heeft nu een open uitstraling naar de mensen die langs komen.

Contactgegevens

De kiosk staat op de hoek van Baerlestraat en Concertgebouwplein. De locatie is goed bereikbaar en er komen 5 tramlijnen (3, 5, 12, 16 en 24) voorbij.

Openingstijden

Omdat alle medewerkers van de stichting vrijwilligers zijn, en dus ook in de kiosk in Amsterdam, zijn er geen vaste openingstijden. Doorgaans is de kiosk open van 11.00u tot 18.00u.